Danas važan gospodarski subjekt u Jezerima je «Školjić» d.o.o. kojemu je turizam najvažnija grana privređivanja, u čijem je sklopu Turističko naselje Holiday resort Jezera – Village, glavni čimbenik turističkog razvoja mjesta i kraja s kapacitetom 1.500 smještajnih jedinica u apartmanima, sobama i autokampu. Hrvatska glazbena unija dodijelila je ovom turističkom središtu posebnu povelju za kvalitetu zabavno – glazbenog programa, a njemački turoperator ADAC visoko priznanje za kompletnu turističku ponudu.

U Jezerima su dva manja auto – kampa «More» i «Stella Maris», a u privatnom smještaju Jezerani nude sobe i apartmane visoke kategorije, kapaciteta 1 000 kreveta.

U Jezerima je 1984.g. sagrađena ACI marina Jezera kapaciteta 220 vezova, koja dobiva svake godine eko plavu zastavu. U marini je i ANA – nautička akademija i škola jedrenja.

Moguće je iznajmiti i manje brodice i uživati u obilasku otočića i uvala. Osobito je zanimljiv otočić Kukuljar Vodeni na kojeu je mala špilja uz more u kojoj je pitka voda za oseke, a boćata (slankasta) za vrijeme plime. Uz otočić je vezana priča o grobovima morskih razbojnika iz južne Italije, koji su u prošlosti iznenada napadali , pljačkali i ubijali stanovništvo naših otoka i obale. Stanovnici otoka Murtera organizirano su ih napali u blizini Kornata pobili pirate i zapalili im galiju. Nekoliko tjelesa doplivalo je do Kukuljara Vodenog gdje su ih pokopali jezerski ribari, a na što podsjeća nekoliko nepravilnih kamenih blokova. Povjesničari predstavljaju da se to dogodilo krajem 16. st.